၈ မိနစ္ၾကာျပဳတ္ျပီးတဲ့ အာလူးတစ္လုံးက ပကတိအာလူးအစိမ္းထက္ ၁၀ ဆ ထက္မက အားပုိေကာင္းတဲ့ ဘက္ထရီတစ္လုံး ဖန္တီးႏုိင္ပါတယ္။ ဒီလက္ေတြ႔စမ္းသပ္မႈကို science and agriculture ပညာရပ္ဆုိင္ရာ ပါေမာကၡ Haim Rabinovitch မွ ျပဳလုပ္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။
သူ အာလူးတစ္လုံးကေန ၄ပုံ ၁ပုံ ယူျပီး ဝုိင္ယာၾကဳိးနဲ႔ ခ်ိတ္ဆက္ထားတဲ့ copper cathode နဲ႔ zinc anode ႏွစ္ခုၾကား ထည့္ထားလုိက္ ပါတယ္။ ေနာက္ ဒီလုိတြဲဖက္ဖြဲ႔စည္းေပးမႈက LED မီးလုံးနဲ႔အတူ အခန္းတစ္ခန္းကို ရက္ေပါင္း ၄၀ မက မီးအလင္းေရာင္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႔ရိွခဲ့ပါတယ္။
ဒီအခ်က္အလက္က အထူးသျဖင့္ နည္းပညာမထြန္းကားေသးတဲ့ ကမာၻ႔ေနရာအစိတ္အပုိင္းေတြအတြက္ အရမ္းအသုံးဝင္ပါတယ္။ ဒီရွာေဖြေတြ႔ရိွ ခ်က္က အခြင့္အလမ္းနဲ႔ အလားအလာမ်ားစြာ ရရိွေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘာေၾကာင့္ အာလူးနဲ႔မွရျပီး တျခားဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ေရာ မရဘူးလား သိခ်င္စိတ္ေလး ျဖစ္တယ္မို႔လား။
အခ်က္ (၂) ခ်က္ရိွပါတယ္။ ပထမအခ်က္က အာလူးဟာ ကမာၻတစ္ဝွမ္း ဘယ္ေနရာမွာမဆို ရာသီဥတုမေရြး စိုက္ပ်ဳိးႏုိင္ပါတယ္။ ဒုတိယအခ်က္က အာလူးကို ေနရာတုိင္းမွာ ရႏုိင္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref & Photo Credit : Trend Myanmar
No comments:
Post a Comment